Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.04.2024

Привласнив майже 300 000 грн під час будівництва культурно-медичного центру – на Самбірщині судитимуть підрядника

За процесуального керівництва прокурорів Самбірської окружної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно фізичної особи-підприємця. Йому інкриміновано привласнення чужого майна, яке було ввірене особі та підроблення офіційних документів (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 358 КК України).
 
Слідством встановлено, що обвинувачений привласнив кошти під час будівництва культурно-медичного центру, де мали б бути розміщені клуб та лікарня в одному із сіл Самбірського району.
 
Для цього 46-річний чоловік, виконуючи будівельні роботи на замовлення сільської ради, вніс до офіційних документів неправдиві відомості. Зокрема, в актах приймання виконаних будівельних робіт та довідках про їх вартість вказав невірні дані щодо фактично здійснених робіт по об’єкту та використаних матеріалів.
 
Внаслідок цього підрядник безпідставно отримав з місцевого бюджету майже 300 тис. грн.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі відділення поліції №2 Самбірського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 46