Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.04.2024

Продаж неіснуючих квартир на майже 23 млн грн – на лаві підсудних директор будівельної компанії

Прокурори Львівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора будівельної компанії. Йому інкриміновано шахрайство (ч. 2, 3, 4 ст. 190 КК України).
 
Розслідуванням встановлено, що обвинувачений розробив та реалізував шахрайську схему заволодіння грошовими коштами в особливо великих розмірах.
 
Директор будівельного товариства здійснив фіктивний продаж майнових прав на 36 квартир. Для цього він уклав з 39 потерпілими підроблені договори купівлі-продажу, де вказувалось, що нерухомість буде збудована в майбутньому у визначені строки. Багатоповерхівку мали звести в одному із сіл Пустомитівського району.
 
Згідно договору потерпілі сплачували готівкою частково або повну вартість житла. Обвинувачений, в свою чергу, надавав довідку про оплату та зобов’язувався перерахувати кошти на рахунок фірми. Проте не робив цього, а розпоряджався ними на власний розсуд.
 
Таким чином він заволодів коштами в загальній сумі майже 23 млн грн.
 
Наразі чоловік знаходиться під вартою.
 
За клопотанням прокурора накладено арешт на 3 земельні ділянки та автомобіль обвинуваченого.
 
Досудове розслідування здійснювали слідчі Головного управління Нацполіції  у Львівській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 28