Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2024

В обласній прокуратурі прокурори провели семінар

У п’ятницю, 19 квітня 2024 року, у приміщенні обласної прокуратури під головуванням керівника Львівської обласної прокуратури Геннадія Демченка та його першого заступника Олександра Таргонія відбувся семінар на тему: «Проблеми, які виникають під час підтримання публічного обвинувачення та оскарження незаконних судових рішень у кримінальних провадженнях».

У заході взяли участь керівники окружних прокуратур, їх перші заступники, заступники, начальники відділів окружних прокуратур, а також прокурори, які підтримують публічне обвинувачення в суді, працівники апарату обласної прокуратури, відповідальні за цей напрям роботи.

Акцентовано увагу на змінах до КК України стосовно удосконалення видів покарань. Зокрема, його нормами впроваджено новий вид основного кримінального покарання – пробаційний  нагляд, що стане альтернативою арешту. Такі зміни мають ефективніше виправляти поведінку засуджених, розвантажить слідчі ізолятори та зменшать фінансові витрати держави.

Також прокурор відділу забезпечення обвинувачення у регіоні Остап Абрагамець та прокурор відділу забезпечення обвинувачення в апеляційному суді Зіновій Ліховин розповіли про особливості реагування прокурорів на незаконні судові рішення у кримінальних провадженнях в апеляційному порядку.

Начальник управління підтримання публічного обвинувачення в суді Юрій Подік розглянув причини ухвалення судами виправдувальних вироків та інших рішень реабілітуючого змісту.

Про ефективність реалізації прокурорами процесуальних повноважень при перегляді судових рішень у касаційному порядку виступила Уляна Горин, начальник відділу забезпечення  обвинувачення в апеляційному суді.

Степан Яворський, прокурор відділу забезпечення обвинувачення в апеляційному суді акцентував увагу на правових позиціях Верховного Суду у кримінальних провадженнях.

За результатами обговорення учасники наради визначили конкретні алгоритми дій, спрямовані на вирішення піднятих проблемних питань.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 186