Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.05.2024

Справи Майдану: До 10 років позбавлення волі засуджено ексберкутівця, який організував вибух на базі у Львові

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Львівської обласної прокуратури колишнього заступника командира – начальника штабу батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУ МВС України у Львівській області визнано винним. Його заочно засуджено за фактом перевищення службових повноважень працівником правоохоронного органу (ч. 3 ст. 365 КК України).

Йому призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі. Також позбавлено права обіймати посади в органах Міністерства внутрішніх справ строком 3 роки та штраф в розмірі 1500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Прокурори в суді довели, що у лютому 2014 року під час Майдану у Львові на базі спецпідрозділу  обвинувачений організував та здійснив вибух легкозаймистих речовин та предметів в кімнаті озброєння. Внаслідок чого зруйнувалась стіна  та загинуло двоє працівників, які проходили в той момент повз неї.

Окрім цього, пошкоджено приміщення бази, зброю, боєприпаси, спецзасоби, документи та інше майно. Загальна сума збитків становить майже 1 млн грн.

Наразі «беркутівець» перебуває в міжнародному розшуку.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 217