Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.10.2014

Прокуратура наполягла на скасуванні виправдувального вироку стосовно правоохоронців-хабарників

Апеляційний суд Львівської області погодився із позицією прокуратури щодо незаконності виправдувального вироку суду першої інстанції стосовно колишніх інспектора дізнання та інспектора ВДАІ з ОАТ Бродівського району та АТІ при ГУ МВС України у Львівській області.

Останні обвинувачувались у вимаганні та отриманні 2400 грн. хабара від громадянина за непритягнення його до адміністративної відповідальності за вчинене ним правопорушення, передбачене ч.3 ст.126 КУпАП - керування транспортним засобом особою, позбавленою права керування транспортними засобами.

Зокрема, за вказану суму «подяки» міліціонери не склали протоколу стосовно цього чоловіка, якого суд позбавив права керування транспортними засобами строком на один рік, та не вилучили у нього дублікату посвідчення водія.

Незважаючи на пред’явлені державним обвинувачем докази, які свідчать про скоєння інспекторами кримінальних правопорушень за ч. 1 ст. 364, ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 342 КК України, районний суд виправдав їх у зв’язку з начебто недоведеністю вини у цих злочинах.

Водночас, за наполяганням прокуратури, суд апеляційної інстанції визнав незаконним та скасував зазначений вирок, а кримінальну справу скерував на новий судовий розгляд.

 

 

 

 

                     Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2772