Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.03.2015

Прокуратура оскаржила вирок суду стосовно 2 осіб, які реалізовували фальшиві бронежилети

Сихівським районним судом міста Львова 3 березня поточного року винесено вирок стосовно 2 громадян, яких визнано винними у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.190; ч.2 ст.15 – ч.2 ст.190 КК України та призначено їм покарання за сукупністю злочинів шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим у виді позбавлення волі на строк 2 роки 6 місяців. Водночас на підставі ст. 75 КК України, їх звільнено від відбування основного покарання з іспитовим строком - один рік.

Нагадаємо, йдеться про осіб, які реалізовували підроблені засоби захисту (бронежилети), призначені для учасників Антитерористичної операції на Сході України.

Слідством з’ясовано, що останні продали громадянам більше 150 бронежилетів, достовірно знаючи, що ці вироби не відповідають держстандартам та не захищають від кульових поранень у разі обстрілу.

Таким чином, на продажу фальсифікованого товару, частина якого у подальшому була передана у зону АТО в якості допомоги, шахраї збагатились майже на 250 тис. грн.

Прокуратура Сихівського району м. Львова не згідна з таким незаконним вироком і вважає, що він підлягає скасуванню з причин невідповідності призначеного покарання ступеню тяжкості вчинених кримінальних правопорушень та особам обвинувачених.

На думку прокуратури судом не взято до уваги те, що засудженні обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, які набули значного суспільного резонансу. Також судом не враховано багатоепізодний характер їхньої діяльності, спрямований на налагодження стабільних джерел збуту фальсифікованих бронежилетів, що могло призвести до тяжких наслідків у вигляді загибелі учасників АТО, яким для використання відправляли дані бронежилети, тощо.

З огляду на викладене, прокуратурою внесено апеляційну скаргу, в якій зазначено про необхідність скасування даного вироку та ухвалення нового з призначенням покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки кожному.

 

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 3274