Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.03.2019

Львівські правоохоронці обговорили дотримання прав іноземців та осіб без громадянства під час застосування заходів впливу за адмінправопорушення

У вівторок, 12 березня 2019 року у Львові відбулась координаційна нарада стосовно проведення спільних профілактичних заходів щодо нагляду та контролю за виконанням вимог чинного законодавства у міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант».

У заході взяли участь працівники Головних управлінь ДМС Львівщини, СБУ, Нацполіції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Управління патрульної поліції, Головного управління Держпраці, а також Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України та Західного територіального управління Національної гвардії України.

Прокуратуру Львівської області представила прокурор відділ нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру Божена Пелех.

На нараді обговорювались способи запобігання та протидії нелегальній міграції та іншим правопорушенням на території Львівщини.

Особливу увагу зосереджено на дотриманні прав осіб при застосуванні до них заходів примусового характеру, зокрема, щодо здійснення адміністративного доставлення та затримання уповноваженими суб’єктами.

Також звернуто увагу на належне процесуальне фіксування та оформлення таких затримань, дотримання прав іноземців та осіб без громадянства на захист (зокрема, на безоплатну правову допомогу) у разі адміністративного затримання, необхідності залучення перекладача тощо.

Окрім цього, наголошено на дотриманні конституційних прав вказаної категорії осіб при їх поміщенні та утримуванні в місцях тимчасового перебування.

За результатами наради прийняті відповідні рішення.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 1347