Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.12.2019

На Львівщині розкрито корупційну схему в системі медичних тендерів

Слідством встановлено, що під час організації процедури державних закупівель виробів медичного призначення (крапельниць, катетерів, медичних рукавиць та масок, багатошарових пов’язок тощо) медичні заклади Львівщини увійшли до змови з представниками одного з товариств області та спільно створили штучні умови для подальшого нівелювання конкурентних засад тендерних процедур, з метою надання абсолютної переваги даному товариству.

Представники лікувальних закладів за попередньою узгодженістю всіх деталей із відповідальними особами товариства, формували медико-технічне завдання до майбутніх державних закупівель, у яких вказувався перелік характеристик медичних виробів з підлаштовуванням їх під наявні лише в конкретного товариства товари.
Під час досудового розслідування зафіксовані факти не одного такого порушення.

На даний час за наслідками слідства затримано, повідомлено про підозру головному лікарю однієї з Львівських обласних лікарень (ч.3 ст.368 КК України), директору та бухгалтеру товариства (ч.3 ст.369 КК України) за надання та отримання неправомірної вигоди.

На даний час медичному працівнику та бухгалтеру фірми обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із заставою у 115 та 76 тис грн відповідно.

Стосовно директора судове засідання відбудеться сьогодні, 27.12.2019, о 12:00 год у Галицькому районному суді м.Львова.

Протиправна схема припинена за оперативною інформацією та супроводом працівників СБУ у Львівській області, слідства ГУ НП у Львівській області під процесуальним керівництвом Прокуратури Львівської області.

Пресслужба прокуратури Львівської області

 

кількість переглядів: 2788