Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.04.2020

У Львові затримали патрульного, який вимагав майже ₴12 тис грн хабара

У середу, 22 квітня цього року, неподалік ринку «Добробут» у Львові затримано поліцейського Управління патрульної поліції у Львівській області, який вимагав та отримав від громадянина 11,7 тис грн неправомірної вигоди за непритягнення особи до адміністративної відповідальності за ст.130 КУпАП (керування транспортним засобом особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння).

Встановлено, що 16 квітня 2020 року правоохоронець із напарником зупинили автівку через пошкоджене вітрове скло та водночас виявили, що у керманича відсутнє водійське посвідчення.

Незадовго, за версією слідства, один із патрульних почав пред’являти водію, що він нібито перебуває напідпитку, однак, перевірки на стан сп'яніння не провів. При цьому, почав вимагати у чоловіка 12 тис грн неправомірної вигоди. За ці кошти обіцяв не складати адмінпротокол.

Водій погодився на умови поліцейського та віддав усі гроші, що мав. Решту суми зобов’язувався передати наступного дня. Як заставу – залишив документи. Під час надання 32-річному лейтенанту поліції другої частини хабара, його і було затримано у порядку ст.208 КПК України.

Йому інкримінують ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Протиправні дії фігуранта зафіксували слідчі Територіального управління ДБР, розташованого у м.Львові/Державне бюро розслідувань спільно із оперативниками Управління Служби безпеки України у Львівській області під процесуальним керівництвом Прокуратура Львівської області.

На цей час готуються повідомлення про підозру та клопотання до суду для обрання міри запобіжного заходу. Крім цього, перевіряється причетність до вчиненого і іншого патрульного.

Довідково: санкція інкримінованої статті передбачає від 5 до 10 років ув’язнення, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацію майна.

Пресслужба Прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1866