Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2021

Незаконне привласнення землі у центрі Львова – підозрюють директора будівельної компанії

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 50-річному львівському підприємцю за фактами шахрайства в особливо великих розмірах, вчинені правочину з майном, одержаним внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації доходів, підробленні офіційного документа та його завідомого використання (ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 209, ч.ч. 3, ст. 358 КК України).

За даними слідства, чоловік, використовуючи підроблений Державний Акт про право приватної власності на землю, незаконно отримав земельну ділянку площею 0,10 га у центральній частині міста Львова. А задля легалізації, вніс її до статутного капіталу товариства, у якому він є засновником і директором.

Вказана земельна ділянка належить до комунальної власності Львівської міської ради та відповідно до висновку експерта її вартість становить понад 4,6 млн грн.

Слідчі дії тривають, встановлюється причетність інших осіб до вчинення вказаного кримінального правопорушення. За клопотанням прокурора накладено арешт на вищезгадану землю, вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове слідство у кримінальному провадженні здійснюється слідчим управлінням Головного управління Нацполіції у Львівській області, за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

 

 

 

 

кількість переглядів: 1395