Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.01.2022

Хабарі за сприяння в узаконенні об’єктів нерухомості – викрито посадовця міської ради на Львівщині

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито начальника одного із відділів міської ради у Львівській області на вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

 

За даними слідства, посадовець організував схему вимагання та отримання неправомірної вигоди за сприяння у позитивному вирішенні питання щодо виготовлення та погодження документації на введення в експлуатацію об’єктів нерухомості, розташованих на території області.

 

Під час одержання неправомірної вигоди в сумі 1 тис доларів США від місцевого мешканця затримано фігуранта. Предмет неправомірної вигоди вилучено.

 

Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади. Перевіряється причетність до вказаного злочину інших працівників органу місцевого самоврядування.

 

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Львівській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань ДСР Нацполіції України в області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1380