Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2022

Державна зрада – у Львові «псевдо політолога» взяли під варту

Під процесуальним керівництвом прокурорів Львівської обласної прокуратури 33-річному громадянину України повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України), тобто наданні допомоги іноземній державі (Російській Федерації) у проведенні підривної діяльності проти України, що становить загрозу національній безпеці України в інформаційній сфері, завдає шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості та обороноздатності України.


За даними слідства, підозрюваний неодноразово поширював у соцмережі антиукраїнську пропаганду та схвалював агресію військ країни-загарбника проти України. 


За принципової позиції прокурорів суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення 4 млн грн застави.


За вказане правопорушення йому загрожує до 15 років ув’язнення.

 

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Управління Служби безпеки України у Львівській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики 
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1329