Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.04.2022

На Львівщині викрито учасників незаконної схеми переправлення за кордон чоловіків призовного віку

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито і повідомлено про підозру двом чоловікам, які налагодили схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через держкордон на період дії воєнного стану (ч. 3 ст. 332 КК України).


За даними слідства, мешканець Київщини за 5 500 дол США обіцяв безперешкодний перетин кордону військовозобов’язаному чоловіку у статусі найманого водія автобусу. А мешканець Львівщини за 6 500 дол доларів США обіцяв посприяти у безперешкодному перетині кордону чоловіку призовного віку шляхом внесення до спеціальної електронної бази, що дає право на виїзд за межі України.


Обох чоловіків затримано в порядку ст. 208 КПК України. На даний час їм обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Також встановлюються інші особи, причетні до протиправної діяльності.


Заходи з викриття здійснювалися спільно із слідчим управлінням ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР Нацполіції України. Досудове розслідування триває.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1629