Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.06.2022

Хабар за незаконну передачу складського приміщення в оренду – на Львівщині затримано директора держпідприємства НААН України

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури викрито та затримано директора одного із державних підприємств Національної академії аграрних наук України за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).


За даними слідства, службовець в умовах воєнного стану налагодив корупційний механізм вимагання та отримання грошових коштів від фізичних та юридичних осіб за передачу в оренду виробничих та складських приміщень, які знаходяться на балансі державного підприємства.


За 200 тис грн чоловік з використанням службового становища мав надати в оренду складське приміщення без укладання відповідних договорів чи угод. 
Фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України після одержання першої частини траншу в розмірі 30 тис грн від мешканця Львівщини. 


Грошові кошти вилучено та триває проведення першочергових слідчих дій, після завершення яких заплановано повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції області, за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 


Відділ інформаційної політики 
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1076