Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2022

Співпраця з окупантами – посадовцям незаконного правоохоронного органу повідомлено про підозру у колабораціонізмі

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом особам у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). 


За даними слідства, з березня по травень 2022 року четверо громадян України, під час окупації Херсону добровільно надали згоду на співпрацю з окупаційною владою РФ. 


Фігуранти зайняли посади керівного складу (начальника, заступників  начальника та керівника кадрового підрозділу) незаконного правоохоронного органу, створеного на території тимчасово окупованого одного з районів області. 


Підозрювані здійснювали заходи по підбору кандидатів та співробітників у незаконний правоохоронний орган, організовували та здійснювали охорону зібрань, які проводились окупаційною адміністрацією, здійснювали незаконне затримання громадян, а також виконували інші дії, спрямовані на виконання псевдо «правоохоронних функцій».


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Слідчого Управління ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики 
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1104