Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.10.2022

Судимий за вбивство львів’янин «торгував» військовою амуніцією просто зі слідчого ізолятора

За процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури міста Львова до суду скеровано обвинувальний акт стосовно раніше судимого 31-річного мешканця Львова. Його звинувачено у шахрайстві, що завдало значної шкоди постраждалому (ч. 2 ст. 190 КК України).

За даними слідства, фігурант через інтернет продавав військову амуніцію, якої у нього ніколи не було, і нічого продавати він наміру не мав. Вказану діяльність чоловік здійснював, сидячи в одній із львівських установ виконання покарань. Зокрема, жертвою інтернет-оголошень став мешканець Полтави. З «продавцем» він контактував через мобільний телефон.

Рецидивіст пропонував «широкий асортимент» – від тактичних рукавиць і наколінників до військової форми та чоловічого взуття.

Постраждалий настільки довірився підсудному, що зробив 8 грошових переказів (кожен від 5 тис. до 25 тис. грн), поки збагнув, що у нього просто видурюють гроші.

Загалом полтавчанину було завдано шкоди на суму понад 145 тис. грн.

Досудове розслідування здійснювали слідчі СВ відділу поліції №1 ЛРУП №1 ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу Управління карного розшуку ГУ НП у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1400