Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2023

У Червонограді засуджено чергового прихильника «руського миру»

За публічного обвинувачення прокурорів Червоноградської окружної прокуратури суд визнав винним місцевого мешканця у незаконному придбанні, зберіганні вогнепальної зброї та бойових припасів, а також публічному використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 263, ч.1 ст. 436-1 КК України).

Його засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Прокурори довели, що у лютому 2022 року, перед початком повномасштабного вторгненням рф на територію України, чоловік вивісив на балконі своєї квартири  прапор з комуністичною символікою.

В ході проведення обшуків у його квартирі та гаражі правоохоронці вилучили «коктейлі молотова», обріз рушниці, незареєстровану мисливську зброю, патрони до гладкоствольної та нарізної бойової зброї. Окрім цього, у чоловіка також знайшли зразки форми правоохоронних органів, комуністичну та проросійську символіку, журнали з пропагандою «руського миру», а також ножі та різні спецзасоби (зокрема кайданки, електрошокер).

До набрання вироком законної сили обвинувачений перебуватиме під вартою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось СВ Червоноградського РВП ГУ НП у Львівській області за матеріалами Червоноградського РВ УСБ України у Львівській області.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1010