Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.06.2023

Поширювала текстові написи присвячені Леніну та зображення із комуністичною символікою – судитимуть уродженку Луганської області

За процесуального керівництва Самбірської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно уродженки Луганської області за фактом поширення та публічного використання комуністичної символіки (ч. 1, ст. 436-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що протягом 2022 року обвинувачена, використовуючи власний акаунт у соцмережі «Однокласники», здійснювала публікації, які містять пропаганду комуністичної ідеології.

Зокрема, 63-річна жінка у розповсюдженому контенті критикувала розпад Радянського союзу та позитивно висвітлювала ідеї комунізму. Фігурантка поширювала текстові написи присвячені Леніну, зображення із комуністичною символікою тощо.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Самбірського районного відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області, за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 759