Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2023

На Одещині виготовляли фальсифікат популярних цигарок– повідомлено про підозру членам організованої групи

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом членам організованої групи за фактами незаконного виготовлення тютюнових виробів, зберігання з метою збуту, збут незаконно виготовлених тютюнових виробів та замаху на незаконне використання знаку для товарів і послуг (ч.3 ст. 28, ч. 1, 2 ст. 204, ч. 3 ст. 15, ч. 3 ст. 229 КК України).

За даними слідства, підозрювані організували підпільну фабрику із виробництва тютюнових виробів в одному із районів Одеської області. Цех облаштували у підвальному приміщенні, над яким для прикриття побудували будинок. 

З метою маскування великої кількості спожитої електроенергії вони встановили дизельну електропідстанцію. 

Підробки робили під виглядом популярної марки сигарет міжнародної тютюнової компанії. В подальшому вказана продукція реалізовувалась на території Львівської області.

Під час обшуків правоохоронцями виявлено та вилучено промислову лінію для виробництва сигарет з фільтром, тютюнову сировину та контрафактні цигарки. Загальна вартість вилученого становить понад 28 млн грн.

Слідчі дії тривають та перебувають на завершальному етапі.

Фігурантам обрано запобіжний захід у вигляді застави.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється Територіальним управлінням БЕБ у Львівській області, оперативний супровід – Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 801