Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2024

У прокуратурі проведено семінар щодо протидії домашньому насильству

Сьогодні, 27 березня, в приміщенні обласної прокуратури за головуванням першого заступника керівника Львівської обласної прокуратури Олександра Таргонія відбувся семінар на тему «Особливості здійснення досудового розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних з домашнім насильством».

У заході взяли участь представники Офісу Генерального прокурора, працівники обласної та окружних прокуратур, слідчі підрозділів Нацполіції Львівської області, які здійснюють розслідування кримінальних проваджень вказаної категорії.

«Домашнє насильство – це гостре соціальне явище, яке не має ні вікових, ні соціальних, ні державних кордонів. Нажаль, дана категорія правопорушення досі має великий рівень латентності, що ускладнює їх розслідування та притягнення винуватців до кримінальної відповідальності» – зазначив Олександр Таргоній.

На семінарі учасники обговорили види, форми, причини домашнього насильства, нормативно-правові аспекти, принципи комунікації та взаємодії з постраждалими від протиправних дій. А також розробили алгоритми дій для є покращення механізму реагування, документування та розслідування фактів домашнього насильства в умовах сьогодення.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 155