Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2013

У Львові податкові інспектори порушують права підприємців - прокуратура

     Посадовими особами органів ДПІ порушуються вимоги законодавства при застосуванні заходів адміністративного впливу до суб’єктів господарювання. Такі факти виявлено органами прокуратури Львова.
 
     Зокрема, мають місце випадки, коли усупереч вимогам закону, інспектори ДПІ складають адміністративні протоколи за відсутності достатніх даних про вчинення підприємцями правопорушення.
 
     Внаслідок цього, в минулому році судами закрито низку справ за відсутністю складу адміністративного правопорушення у діях посадових осіб суб’єктів господарювання.
 
      Крім цього, через неналежне оформлення, порушення порядку складення протоколів, відсутність у матеріалах акту перевірки, пояснень осіб, які притягуються до відповідальності понад 300 матеріалів судами повернуто на доопрацювання в органи ДПІ.
 
     Водночас, прокуратурою виявлено факти, неправомірного застосування штрафних санкцій до підприємств. Таке порушення допущено, зокрема, службовими особами ДПІ у Личаківському районі міста.
 
      Останніми також безпідставно вносились податкові повідомлення-рішення, які у подальшому оскаржувались платниками податків. Зокрема, торік до суду підприємцями подано 130 позовів про скасування податкових повідомлень-рішень ДПІ у Личаківському районі міста на суму понад 220 млн. грн. Упродовж 2012 року на користь платників вирішено 15 справ загалом майже на 2 млн. грн.
 
     На усунення згаданих порушень законодавства, органами прокуратури Львова цьогоріч внесено 5 подань в органи ДПІ міста з вимогою притягнути винних посадових осіб до відповідальності.
 
 
 
 
 

     Прес-служба прокуратури міста Львова

кількість переглядів: 75915