Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.11.2013

Директори п’яти підприємств під час досудового слідства відшкодували державі понад 6 мільйонів гривень несплачених ними податків

    Зокрема, упродовж жовтня-листопада поточного року про підозру службових осіб суб’єктів господарювання в ухиленні від сплати податків на загальну суму більше 6 млн. грн. прокуратурою Львівської області скеровано до суду 5 кримінальних проваджень за ст.212 КК України.
       Усі кримінальні провадження уже заслухано судами із постановленням законних рішень.
 
       До прикладу, судом визнано винним директора підприємства у несплаті до державного бюджету 700 тис.грн. податків. Установлено, що останній упродовж 2012-2013 років здійснював імпорт в Україну товарів металопрокату на підставних осіб, які не були обізнані з його злочинними діями.
 
     У подальшому імпортовані товари реалізовувались, а отримані готівкові кошти приховувались від оподаткування. Загалом йдеться про 700 тис. грн. несплачених податків.
 
      Водночас, зважаючи на те, що вказаний керівник збитки, завдані державному бюджету відшкодував у повному обсязі, судом на підставі ч.4 ст.212 КК України його звільнено від кримінальної відповідальності.
 
    Слід зазначити, що як і в попередньому випадку, суми заподіяних збитків разом із штрафними (фінансовими) санкціями повністю відшкодовані під час досудового розслідування.
 
 
 
 
 
                                    Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1895