Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.05.2017

Завершено досудове розслідування за фактом замаху на вбивство відомого бізнесмена, під час якого загинуло троє осіб

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області завершено досудове розслідування та скеровано до суду кримінальне провадження за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених п.п.1, 5, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч.2 ст.15 – п.п.1, 5, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115, ч. 2 ст. 194, ч. 1 ст. 263 КК України відносно організатора злочинів та чотирьох його виконавців.

Нагадаємо, що 29.08.2016 на автодорозі поблизу села Старе Село Пустомитівського району Львівської області четверо виконавців злочину, діючи за замовленням організатора, з метою вчинення умисного вбивства відомого у Львівській області бізнесмена, привели в дію, попередньо закладені під асфальтне покриття, протитанкові міни, внаслідок чого було пошкоджено та зупинено позашляховик марки «Mercedes-Benz», який рухався в складі автоколони із трьох автомобілів.

Відразу після вибуху, останні, помилково вважаючи, що у салоні пошкодженого і зупиненого автомобіля перебуває особа, вбивство якої було замовлено, відкрили вогонь із вогнепальної зброї по зазначеному автомобілю, в результаті чого спричинили вогнепальні ушкодження трьом особам, які померли на місці події. Натомість четвертий пасажир вказаного автомобіля отримав тілесні ушкодження, із якими його було доставлено до закладу охорони здоров’я, де йому було своєчасно надано медичну допомогу.

Водночас, бізнесмен на іншому автомобілі, який не зазнав пошкоджень, залишив місце події.

Зазначимо, що обвинуваченим у підготовчому судовому засіданні продовжено строк запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці без визначення застави.

За вчинення інкримінованих злочинів, злочинцям загрожує довічне позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2071