Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2018

Завдяки зусиллям львівських правоохоронців у м. Львові припинено діяльність «конвертаційного» центру

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області, працівниками слідчого та оперативного управління Головного управління ДФС у Львівській області, в ході розслідування кримінального провадження за ст.ст. 205, 209, 358 КК України, викрито чотирьох осіб, які організували на території м. Львова діяльність так званого «конвертаційного» центру.

Встановлено, що зловмисники на чолі з двома організаторами, які є колишніми працівниками банківської сфери, упродовж 2016-2017 років придбали та зареєстрували на себе і підставних осіб понад 10 фіктивних суб’єктів господарювання.

Крім цього, вказані особи підшукували реально діючі підприємства, які з метою переведення безготівкових коштів у готівкові, а також ухилення від сплати податків перераховували на рахунки «фіктивних» та «транзитних» фірм гроші за послуги та товари, які насправді не надавались і не поставлялись.

Загальна сума обороту грошових коштів зазначеного «конвертаційного» центру становить близько 45 млн грн, а сума незаконно сформованого податкового кредиту для суб’єктів господарювання реального сектору економіки становить понад 7 млн грн.

У ході досудового розслідування, за результатами проведених слідчих (розшукових) дій виявлено та вилучено печатки вказаних фіктивних фірм, а також чорнову бухгалтерію.

Завдяки скоординованим діям правоохоронців, спрямованих на припинення злочинної діяльності, органами фіскальної служби заблоковано 1,3 млн грн податку на додану вартість на казначейських рахунках фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності, які зловмисники не змогли використати для формування безпідставного податкового кредиту.

Зазначимо, що вказаній групі осіб повідомлено про підозри у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ст.ст. 28, 205, 209, 358 (вчинення організованою групою фіктивного підприємництва, з використанням підроблених документів та пов’язаного з легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом) КК України.

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2452