Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.04.2018

На Львівщині судитимуть сільського голову, якого затримано на одержанні неправомірної вигоди у 15 тис грн

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області завершено досудове розслідування стосовно голови селищної ради одного із районних центрів на Львівщині, який підозрювався у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, поєднана із вимаганням).

Нагадаємо, що цьогоріч у лютому слідчими Нацполіції спільно із працівниками Управління Служби безпеки України у Львівській області, задокументовано факт одержання неправомірної вигоди головою сільради у розмірі 15 тис грн.

Вказані кошти чоловік отримав за надання переваг (гарантій) одному із підприємств при укладенні договорів про виконання робіт із селищною радою.

Під час досудового розслідування до нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави понад 35 тис грн, а також відсторонено від посади.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні скеровано до Самбірського міськрайонного суду для розгляду по суті.

Довідково: за вчинене народному обранцеві загрожує до 10 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскація майна.

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2019