Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.07.2018

У Львові судитимуть посадовця ПАТ за службове підроблення і захоплення земельної ділянки

За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2, слідчими Нацполіції до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 55-річного генерального директора одного із Приватних акціонерних товариств, який підозрювався у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.197-1 (самовільне зайняття земельної ділянки) та ч.1 ст.366 КК України (службове підроблення).

Встановлено, що львів’янин не маючи жодних рішень органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу йому у власність чи надання у користування земельної ділянки, самовільно захопив 5824,16 кв м території у Львові.

Чоловік достовірно знав, що ця земля за категорією і основним цільовим призначення належить до земель житлової і громадської забудови та перебуває у комунальній власності, проте, усупереч вимог ст.ст.116-126 Земельного кодексу України (що регламентують набуття і реалізацію права на землю) все ж здійснив її самовільне зайняття.

Таким чином порушник завдав Львівській міській раді шкоду, яка у сто і більше разів перевищує неоподаткований мінімум доходів громадян.

Зазначимо, що відповідно до висновку судової оціночно-земельної експертизи такі збитки становлять майже 1,4 млн грн.

Крім цього, чоловік підробив Декларацію про готовність об'єкта до експлуатації.

Махінатор склав і видав сфабрикований офіційний документ, який нібито підтверджував його право власності на вказану земельну ділянку.

Цей превдо-документ зловмисник подав до Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області, де зареєстрував його.

На даний час, справа перебуває на розгляді у Шевченківському районному суді м.Львова.

Максимальний термін покарання, передбачений за вчинення вказаних кримінальних правопорушень – обмеження волі на строк до 3 років та трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2189