Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2018

Червоноградська прокуратура викрила розтрату сотень тисяч гривень під час будівництва шахти

За процесуального керівництва Червоноградської місцевої прокуратури та оперативного супроводу Управління захисту економіки у Львівській області, слідчими місцевого відділення поліції повідомлено про підозру чотирьом особам у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.ч.4,5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст.366 (службове підроблення) КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що вказані особи умисно завищили обсяги виконаних будівельних робіт під час спорудження однієї з шахт на суму близько 400 тисяч гривень.

Експертиза підтвердила, що у зв’язку з цим були розтрачені бюджетні кошти в зазначеному розмірі.

Також з’ясувалось, що службовці-махінатори внесли завідомо неправдиві відомості у акти виконаних будівельних робіт, зазначивши роботи, які фактично не виконувались.

Учора, 11 липня, Червоноградський міськрайонний суд обрав зловмисникам запобіжний захід у виді особистого зобов’язання.

На даний час тривають слідчі і процесуальні дії з метою повного, всебічного та неупередженого дослідження усіх обставин.

Досудове розслідування триває.

Довідково: санкція ч.5 ст.191 КК України передбачає до 12 років ув’язнення з трирічним позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю та конфіскацією майна.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

 

 

кількість переглядів: 2158