Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

У Львові судитимуть керівника відділу підприємства, який привласнив понад 1,3 млн грн коштів фірми

За процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №1, слідчими Сихівського відділу поліції, за оперативного супроводу УЗЕ у Львівській області, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно 47-річного львів’янина, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191, ч.2 ст.28-ч.2 ст.366 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою в групі осіб, яке вчинено в особливо великих розмірах, а також у складання службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, за попередньою змовою групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Так, начальник відділу одного із львівських підприємств, який зловживаючи своїм службовим становищем, з січня 2012 року до червня 2018 року, вносив у офіційні документи завідомо неправдиву інформацію щодо фактичного перебування на роботі двох працівників та виконання ними трудових обов’язків.

Посадовець фальсифікував табелі обліку робочого часу, звіти про використання коштів, накази на відрядження, заяви на відпустки та інші документи первинного бухгалтерського обліку.

Саме на підставі цих документів вказаним працівникам здійснювалось безпідставне нарахування заробітної плати, відшкодування витрат на відрядження та інші грошові виплати згідно трудового договору, які фігурант привласнював.

Таким чином зловмиснику вдалось заволодіти коштами товариства на загальну суму понад 1,3 млн грн.

Тепер за вчинене чоловіка судитиме Сихівський районний суду м.Львова, а обвинувачення підтримуватиме Львівська місцева прокуратура №1.

Довідково: санкція статті передбачає ув’язнення на строк від 7 до 12 років, трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також конфіскацію майна.

 

Прес-служба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 1517