Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.09.2019

На Львівщині затримали міжрегіональну організовану групу, яка незаконно ретранслювала телепрограми 15 відомих телеканалів

За процесуального керівництва прокуратури Львівської області повідомлено про підозру трьом членам міжрегіональної організованої групи, учасники якої створили онлайн сервіс передачі потокового відео та без дозволу правовласників здійснювали ретрансляцією програм мовлення декількох телеканалів.

За це від кінцевих споживачів отримували гроші.

Усього завдали шкоди на загальну суму понад 2 млн грн.

Своїми діями зловмисники порушили вимоги законодавства щодо захисту суміжних прав.

Злочинною діяльністю вказані особи займались упродовж травня 2017 – грудня 2018 року, а до складу організованої групи увійшли двоє мешканців Одещини та житель Львівської області.

Під час обшуків слідчими Нацполіції Львівщини, спільно з працівниками відділу протидії кіберзлочинам, вилучено телекомунікаційне обладнання, яке чоловіки використовували під час протиправної діяльності.

Так, фігурантам інкримінували ч.3 ст.176 КК України (порушення авторського права і суміжних прав), санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від 3 до 6 років.

 

Пресслужба прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 2586