Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2020

Прокурори обвинувачують мешканця Львова у збуті наркотиків

Ідеться про 19-річного львів’янина, який, використовуючи мережу «Telegram», отримував інформацію про місцезнаходження сховків з наркотичними та психотропними речовинами, забирав їх та фасував.

Надалі, він мав розміщати замасковані сховки в різних частинах Львова, фотографувати місце і відправляти адміністраторам «Telegram-каналу», аби ті розповсюджували інформацію серед наркозалежних осіб за грошову винагороду.

Підозрюваний, у свою чергу, мав отримувати кошти за розміщення «закладок». Аби не викликати підозру, він з цементу виліплював камінці, всередину яких клав наркотичні речовини.

Усього в підозрюваного виявили та вилучили амфетамін, масою 12,4848 грам (вважається великими розмірами), МДМА (3,4-метилендіоксиметамфатамін), масою 2,8902 грам (вважається великими розмірами) та канабіс, масою 0,59 грам.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч.2 ст.307 КК України як незаконне придбання та зберігання з метою збуту, за попередньою змовою групою осіб, особливо небезпечних психотропних речовин у великих розмірах, особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин у великих розмірах.

На цей час досудове розслідування під процесуальним керівництвом Сихівського відділу Львівської місцевої прокуратури №1, завершено. Обвинувальний акт прокурори скерували до суду.

Наразі «ділок» перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожуватиме від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Щодо адміністраторів «Telegram-каналу» досудове розслідування триває.

Пресслужба Прокуратури Львівської області

кількість переглядів: 772