Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.11.2020

На Львівщині вилучили бурштину на понад 200 тис грн

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури слідчими Пустомитівського ВП ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу працівників УСР у Львівській області ДСР НП України задокументовано факт незаконного перевезення бурштину, походження якого не підтверджується відповідними документами, тобто вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 240-1 КК України.

У ході проведення огляду вилучено: бурштин-сирець, загальною вагою близько 13,5 кг, автомобіль, на якому здійснювалось перевезення та засоби зв’язку.

​Загальна вартість вилученого майна становить понад 200 тис грн.

​На цей час тривають слідчі дії.

Вживаються заходи щодо встановлення групи осіб, причетних до організації незаконного видобування, збуту та перевезення бурштину, а також перевіряється факт переміщення сировини з території іншої області транзитом через Львівську область до іноземної держави.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1286