Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2021

Суспільне:Новини. Чиновника Львівської ОДА затримали на хабарі

Одного із керівників обласного управління капітального будівництва затримали через вимагання хабаря. Про це Суспільному повідомив заступник начальника управління Львівської обласної прокуратури Василь Данілей.
 
Затримали чиновника ввечері, 23 лютого, під час передачі документів, які підтверджували оплату хабаря.
 
Як повідомив Василь Данілей, посадовець — в.о. заступника начальника обласного управління капітального будівництва. Він вимагав 365 тисяч гривень неправомірної вигоди за раніше укладений між управління капітального будівництва та приватним підприємством договір про закупівлю робіт за державні гроші. Йдеться про будівництво амбулаторії монопрактики в одному з районів Львівської області.
 
Представник підприємства звернувся до правоохоронних органів з відповідною заявою в лютому 2021 року і одразу було розпочато документування відповідної протиправної діяльності.
 
"До вказаної діяльності посадовець залучив свого знайомого — приватного підприємця, який виписав на ім’я юридичної особи фіктивний рахунок про оплату вказаної суми в якості постачання, ніби то, запчастин", — розповів заступник начальника управління Львівської обласної прокуратури.
Чиновника затримали та вилучили документи. Також було проведено обшуки — вилучили комп’ютерну техніку та засоби мобільного зв’язку.
 
"Хочу наголосити, що розслідування має бути об'єктивним та неупередженим. Для нас немає недоторканних. Будемо надавати всіляку підтримку правоохоронним органам щодо фактів розкрадання державного бюджету та неправомірного використання службового становища", — написав на своїй сторінці у Facebook голова ЛОДА Максим Козицький.
 
Наразі вирішують питання щодо повідомлення про підозру, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч.3 ст.368 ККУ. А також щодо обрання чиновнику запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.
 
Повний текст та фото тут: suspilne.media/107913-cinovnika-lvivskoi-oda-zatrimali-na-habari/

кількість переглядів: 860