Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.09.2021

Приїхав в Україну за пошуком молодих дівчат для сексуальної експлуатації за кордоном – у Львові викрито іноземця

За процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури викрито 52-річного громадянина Королівства Швеції на вербуванні громадян України для сексуальної експлуатації (ч.2 ст.149 КК України).

За даними слідства, у вересня поточного року чоловік прибув на територію України з метою пошуку дівчат молодого віку, які перебувають у скрутному матеріальному становищі, для їх вербування до надавання послуг сексуального характеру на території Королівства Швеції. Таким чином затриманому вдалося завербувати уже 4 громадянок України.

Фігуранта було затримано в порядку ст. 208 КПК України одразу після вербування іще однієї жертви.  

Наразі тривають першочергові слідчі дії, вирішуються питання про повідомлення чоловікові про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснюють слідчі Львівського районного управління поліції № 1 ГУ НП у Львівській області, за матеріалами Управління міграційної поліції ГУ НП у Львівській області. 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики 

Львівської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1387