Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2021

У Львівській обласній прокуратурі проведено круглий стіл з представниками ОТГ щодо охорони дитинства

Керівництвом Львівської обласної прокуратури проведено круглий стіл з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування з приводу функціонування служб у справах дітей в об’єднаних територіальних громадах.

У заході взяли участь представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в західних областях Світлана Семчишин, начальник служби у справах дітей Львівської обласної державної адміністрації Володимир Лис та керівники об’єднаних територіальних громад Львівщини.

Під час круглого столу учасники обговорили встановлений законодавством обов’язок відповідного органу місцевого самоврядування утворити у складі ОТГ службу у справах дітей, яка має на меті забезпечення найбільш ефективного захисту прав дітей, які проживають на території громади, своєчасне виявлення та надання відповідної допомоги дітям, а також проблемні питання, які виникають на місцях.

На завершення учасники поділилися враженнями від заходу та наголосили, що основні засади державної політики у цій сфері ґрунтуються на забезпеченні інтересів дітей, які безпосередньо реалізуються шляхом створення та функціювання служб у справах дітей.

 

Відділ інформаційної політки
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1102