Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2021

Завдяки прокуратурі землі у Брюховичах на понад 8,6 млн грн повернуто державі

Шевченківським районним судом міста Львова задоволено позов обласної прокуратури про витребування із незаконного володіння чотирьох земельних ділянок загальною вартістю понад 8,6 млн грн.

Прокуратурою виявлено протиправне рішення селищної ради, яка, не маючи відповідних повноважень та всупереч законодавству, протиправно розпорядилася землями державної власності, які знаходяться на вул. Ряснянська в смт. Брюховичі, та передані у постійне користування Державному підприємству «Львівський лісовий селекційно-насіннєвий центр».

Своїм протиправним рішенням рада відчужила суб’єкту господарювання  земельну ділянку площею 0,7 га, яку в подальшому на підставі договору купівлі-продажу продано фізичній особі. Згодом останній вказану земельну ділянку розділив на сім частини, три з яких продав іншим фізичним особам.

Завдяки заходам вжитим прокуратурою, 4 земельні ділянки вже повернуто у власність держави.

Довідково зазначимо, що раніше прокурори повернули одну земельну ділянку, яка була відчужена іншій фізичній особі, а зараз провадження стосовно решти незаконно відчужених ділянок перебувають на стадії судового розгляду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1318