Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2022

Самовільне будівництво дерев’яних споруд неподалік водоспаду «Кам’янка» – перед судом постануть ще 6 осіб

Прокурори Стрийської окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували до суду ще 6 обвинувальних актів за фактом самовільного зайняття земельних ділянок  природно-заповідного фонду та самовільного будівництва капітальних споруд (ч. 4 ст. 197-1 КК України).

Слідством встановлено, що фігуранти без відповідних дозволів органу місцевого самоврядування самовільно зайняли земельні ділянки, розташовані неподалік водоспаду «Кам’янка», які знаходяться на території Національного природного парку «Сколівські Бескиди». В подальшому, останні здійснили самовільне будівництво 13-ти капітальних споруд у вигляді дерев’яних каркасних одно та двоповерхових будівель. 

Зазначимо, що прокурорами Стрийської окружної прокуратури вже підтримується в суді публічне обвинувачення відносно двох мешканців Стрийщини, які самовільно зайняли земельні ділянки, розташовані неподалік водоспаду «Кам’янка».

З метою захисту інтересів держави в суді окружною прокуратурою готуються  позови  про звільнення самовільно зайнятих земельних ділянок шляхом демонтажу споруд.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими СВ ВП №3 Стрийського РУП ГУ НП у Львівській області.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 1346