Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.05.2024

На Львівщині судитимуть чоловіка, який облаштував підпільний цех із виготовлення фальсифікованого алкоголю

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 27-річного мешканця області, якому інкриміновано незаконне виготовлення, зберігання, транспортування з метою збуту підакцизних товарів (алкогольних напоїв) (ч. 1, 2 ст. 204 КК України).

Слідством встановлено, що на території Львівщини обвинувачений організував нелегальний бізнес із виробництва та реалізації фальсифікованого алкоголю.

Підпільний цех облаштував в орендованому складському приміщенні. Там чоловік розводив спирт з водою та розливав у спеціально закуплені ємності та упаковки.

Отримавши замовлення на фальсифікат через мережу інтернет, мав надіслати потенційним клієнтам незаконно виготовлені алкогольні напої поштовими відправленнями. Задля приховування своєї протиправної діяльності фігурант оформив посилки під вигаданими даними.

Проте водну-спиртову суміш, яка вже була готова до транспортування, а  також та, яка знаходилася у підпільному цеху, було своєчасно виявлено та вилучено правоохоронними органами.

Загальний об’єм арештованого фальсифікату становить більше 6,5 тис. літрів, його орієнтовна вартість - близько 1 млн грн.

Досудове розслідування здійснювали детективи Територіального управління БЕБ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 60