Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.05.2022

10 тис доларів США за виготовлення документів для незаконного перетину кордону – у Львові затримано чоловіка 

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури викрито і затримано мешканця Львівщини, за фактом організації схеми незаконного переправлення чоловіків призовного віку через держкордон на період дії воєнного стану (ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, громадянин за грошову винагороду у 10 тис доларів США обіцяв виготовити і надати фіктивні документи про навчання у вишах Республіки Польща. На підставі отриманих документів, військовозобов’язані чоловіки могли безперешкодно перетнути кордон через офіційні пункти пропуску.

Фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України після одержання всієї суми від одного з бажаючих незаконно виїхати за межі України.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу. Встановлюються інші особи, причетні до протиправної діяльності.

Операцію з викриття проведено прокурорами спільно зі співробітниками Слідчого управлінням ГУ НП у Львівській області та Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики 
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1469