Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2022

У Львові попереджено розкрадання гуманітарної допомоги на понад півмільйона гривень – затримано групу осіб

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури викрито та затримано двох громадян України за фактом незаконного використання гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку (ч. 3 ст. 201-2 КК України).


За даними слідства, мешканці Львівщини під час воєнного стану організували незаконну реалізацію військового спорядження, отриманого як гуманітарна допомога за кошти українських благодійників. Окрім того, чоловіки привласнювали добровільні пожертви громадян. Далі через банківські термінали та відділення кошти виводилися з рахунків.


Їх затримали в порядку ст. 208 КПК України під час продажу партії бронежилетів та військових касок для потреб ЗСУ на загальну суму 535 тис грн.


За результатами обшуків у фігурантів виявили та вилучили бронежилети, військові каски, грошові кошти та інші докази.


Слідчі дії тривають, вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання їм запобіжних заходів. Встановлюються інші особи, причетні до протиправної діяльності.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими СУ ГУ НП у Львівській області, за матеріалами УСБУ у Львівській області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2111