Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2022

На Червоноградщині триває протидія крадіжкам в умовах воєнного стану

За процесуального керівництва прокурорів Червоноградської окружної прокуратури ведеться робота щодо розкриття майнових злочинів, вчинених в умовах воєнного стану та притягнення винних до відповідальності.

Відтак, з початку дії воєнного стану викрито 9 осіб, яким повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка в умовах воєнного стану).

Зокрема, в квітні цього року двоє братів, які раніше відбували покарання у виді позбавлення волі за майнові злочини, в одному із супермаркетів Червонограда здійснили крадіжку товарів. В подальшому, цього ж дня, один із фігурантів вже зі своєю співмешканкою викрали в іншому супермаркеті товарів на суму більше тисячі гривень.

Обоє братів зараз за рішенням слідчого судді знаходяться під вартою, а жінка до вироку суду перебуватиме під домашнім арештом.

В іншому випадку, раніше судимий місцевий житель в нічний час через вікно проник у кіоск та намагався викрасти товар, однак був виявлений територіальною обороною, яка патрулювала місто. Ще один раніше судимий 59-річний чоловік двічі за 3 дні вчинив крадіжки товарів з магазину.

Вказаним особам також обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Обвинувальні акти у цих кримінальних провадженнях вже скеровано для розгляду в суд.

Окрім цього, у травні 47-річний місцевий житель в обідній час проник в приміщення квартири  в місті Червоноград, звідки таємно викрав барсетку, в якій знаходились мобільний телефон, банківські картки, особисті документи та грошові кошти на загальну сумі понад 12 тис. грн.

Підозрюваного затримано, триває досудове розслідування.

Нагадуємо, що Законом України від 03.03.2022 № 2117-IX «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за мародерство», посилено відповідальність за вчинення кримінальних правопорушень проти власності в умовах воєнного стану. Так, за вчинення  крадіжки передбачено покарання у виді позбавлення волі строком від 5 до 8 років.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 399