Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.06.2022

Поширення та публічне використання комуністичної символіки на Львівщині – підозрюється місцевий мешканець

За процесуального керівництва прокурорів Жовківської окружної прокуратури повідомлено про підозру 39-річному мешканцю Львівського району за фактами поширення та публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України).

За даними слідства, фігурант під псевдонімом за допомогою публічного облікового запису у забороненій в Україні соціальній мережі «Вконтакте» постив публікації в змісті яких містяться ознаки пропаганди комуністичного тоталітарного режиму та зображення комуністичної символіки.

Слідчі дії тривають, вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими відділення поліції №1 Львівського РУП №1 ГУ НП у Львівській області, за оперативного супроводу Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Довідково зазначимо, що санкція ч.1 ст. 436-1 КК України передбачає покарання у вигляді обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики 

Львівської обласної прокуратури

 

 

 

кількість переглядів: 1325