Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2022

“Смотрящого” Львівської установи виконання покарань судитимуть за поширення злочинного впливу

Прокурори Львівської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно 23-річного ув’язненого за фактами поширення злочинного впливу та вимагання неіснуючого боргу (ч. 2 ст. 255-1, ч. 1 ст. 189 КК України).
Слідством встановлено, що уродженець Рівненщини, відбуваючи своє п’ятнадцятирічне покарання за умисні вбивства у колонії, отримав статус «смотрящого за блоком». Засуджений незаконно поширював злочинний вплив на території установи виконання покарань, забезпечував наповнення так званого общака. Зокрема, фігурант, погрожуючи фізичною розправою, змушував іншого засудженого сплатити неіснуючий борг – скинутись грошима в общак.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції у Львівській області, за оперативного супроводу Управління протидії кіберзлочинам у Львівській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики
Львівської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 360