Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.08.2022

Кримінальна відповідальність за пропаганду та виправдовування війни

Із початку повномасштабного вторгнення РФ, за процесуального керівництво Львівської обласної прокуратури розпочато 15 кримінальних проваджень за фактами пропаганди та виправдовування війни (ст. 436, ст. 436-2 КК України). П’ятьом особам повідомлено про підозру у вчиненні злочину, стосовно чотирьох осіб – справи скеровано до суду. З них, трьом особам уже винесено вироки.

Зокрема, до 3-ьох років позбавлення волі засуджено уродженця Донецької області, який на своїй сторінці у Вконтакте (соцмережа є забороненою згідно Указу Президента України) визнавав правомірною збройну агресію РФ проти України, розпочату у 2014 році, а також вчинив глорифікацію осіб , які здійснювали її.

Також, за те що на своїй сторінці у Facebook публікувала матеріали, у яких виправдовувала та заперечувала збройну агресію рф проти України, та представляла її як внутрішній громадянський конфлікт, засуджена до 1 року позбавлення волі уродженка Івано-Франківська.

Застерігаємо: кожен хто здійснює пропаганду війни або виправдовує, визнає правомірною чи заперечує збройну агресію Російської Федерації проти України понесе кримінальну відповідальність.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1224