Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.08.2022

На Львівщині викрито службовця лісгоспу під час продажу незаконно зрізаної деревини на близько півмільйона гривень

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Львівської обласної прокуратури викрито та затримано службову особу одного з лісогосподарських підприємств на Львівщині за фактом розтрати лісопродукції, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, службовець налагодив схему незаконної порубки лісу на ввірених йому ділянках. Останній разом зі спільниками збував деревину породи «Дуб» фізичним особам, без укладення відповідних договорів та проведення офіційної оплати. Загальна сума заподіяних збитків державі становить близько 500 тис грн.

Службовця затримано в порядку ст. 208 КПК України після чергового збуту 8 м³ деревини.

Наразі тривають слідчі дії. Вирішуються питання оголошення про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади. Встановлюється причетність інших осіб до вчинення злочину.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції Львівської області, за матеріалами Управління СБУ у Львівській області.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1597