Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2022

Львів’янина обвинувачують в організації переправлення через кордон військовозобов’язаних під виглядом студентів іноземного вишу

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 25-річного львів’янина за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України).

Розслідуванням встановлено, що підозрюваний організовував нелегальний перетин кордону для осіб, що підлягають мобілізації. Чоловік пообіцяв переправити військовозобов’язаного через держкордон на підставі підроблених документів про навчання у вищому навчальному закладі Республіки Польщі. Свої послуги він оцінив у 4000 доларів США.

Обвинуваченого було затримано в порядку ст. 208 КПК України під час одержання завдатку у розмірі 2000 доларів США.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу Управління СБУ у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1441