Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.11.2022

На Львівщині міський голова має заплати 3400 грн штрафу – не повідомив про конфлікт інтересів

За принципової позиції Дрогобицької окружної прокуратури Дрогобицький міськрайонний суд постановив притягнути до адміністративної відповідальності міського голову одного з міст Львівської області з причини неповідомлення про наявність у нього реального конфлікту інтересів (ч. 1, 2 ст. 1727 КУпАП).

Суд розглянув протокол про вчинення адміністративного правопорушення, складений  Національним агентством з питань запобігання корупції.

У ході судового розгляду було встановлено, що міський голова в порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» не повідомив  про реальний конфлікт інтересів та взяв участь у розгляді радою  питання  про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки з подальшою  передачею її в оренду товариству, яке здійснило значні добровільні внески до його виборчого фонду.

Відтак, суд наклав на чиновника  адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі двохсот неоподаткованих мінімумів  доходів громадян, що становить 3400 (три тисячі чотириста) гривень.

Наразі рішення суду не набрало законної сили.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

 

кількість переглядів: 243