Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.11.2022

6800 доларів за внесення відомостей до системи «Шлях» – на Львівщині викрито спробу переправлення призовника за кордон

За процесуального керівництва Яворівської окружної прокуратури затримано мешканця Дрогобицького району за фактом незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчиненого з корисливих мотивів (ч.3 ст. 332 ККУ).

Встановлено, що 32-річний чоловік організував схему незаконного переправлення осіб призивного віку через державний кордон з метою ухилення від мобілізації. За 6800 доларів США фігурант повинен був забезпечити внесення відомостей про ухилянта до системи “Шлях”, яка надає право безперешкодного виїзду за кордон.

Чоловіка затримали на АЗС поблизу пункту пропуску “Шегині-Медика” – після отримання «оплати».

У транспортному засобі та за місцем проживання фігуранта проведено обшуки, під час яких вилучено предмети, що підтверджують вчинення підозрюваним протиправних дій.

На даний час підготовлено клопотання про обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Санкція ч.3 ст. 332 КК України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснюють слідчі СВ Яворівського РВП ГУ НП України у Львівській області за матеріалами Яворівського РВ  УСБ України у Львівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1279