Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2022

Співпрацювали з окупантами – у Львові судитимуть чотирьох колаборантів з Херсонщини

За процесуального керівництва Львівської обласної прокуратури в порядку здійснення спеціального судового провадження до суду скеровано обвинувальний акт щодо чотирьох осіб за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). 

Встановлено, що з березня по травень 2022 року четверо громадян України під час окупації Херсонської області добровільно надали згоду на співпрацю з окупаційною владою РФ. 

Обвинувачені обіймали посади керівного складу (начальника, заступників  начальника та керівника кадрового підрозділу) незаконного правоохоронного органу - «Генического РО ГУ МВД по Херсонской области», створеного на території одного з тимчасово окупованих районів області. 

Вказані особи незаконно здійснювали заходи з підбору кандидатів та працівників до незаконного правоохоронного органу, організовували охорону зібрань, які проводила окупаційна адміністрація, здійснювали незаконне затримання громадян, а також виконували інші дії, спрямовані на виконання псевдоправоохоронних функцій.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Слідчого Управління ГУ НП у Львівській області за оперативного супроводу УСР у Львівській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Відділ інформаційної політики 
Львівської обласної прокуратури

 

кількість переглядів: 1477