Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.12.2022

У Львові виявили склад із запчастинами до військової авіатехніки на сотні мільйонів гривень – розпочато розслідування

Франківською окружною прокуратурою міста Львова здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом придбання, отримання та зберігання матеріальних цінностей із території оборонного підприємства, завідомо одержаних кримінально протиправним шляхом (ч. 1 ст. 198 КК України).

Під час обшуків у торгівельному павільйоні на одному із ринків Львова правоохоронці виявили і вилучили більш як 18 000 комплектуючих запчастин до військової авіатехніки, зокрема літаків МІГ.

Також проведено обшук на території іншої області, за місцем проживання особи, причетної до вчинення кримінального правопорушення, де також виявлено понад 40 000 аналогічних запчастин, технічна документація, телефони та інші речові докази по справі.  

За попередніми оцінками, вартість вилученого становить понад 250 млн грн.

Невідкладні слідчі дії тривають, вирішується питання щодо призначення ряду експертиз та встановлення осіб, причетних до вчинення злочину.

Враховуючи, що за оцінками спеціалістів вилучені запчастини відносяться до категорії дефіцитних комплектуючих, буде вирішуватись питання щодо їх найшвидшої передачі на потреби ЗСУ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Львівського районного управління поліції №2 Головного управління Національної поліції області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань у Львівській області ДСР Нацполіції України.

кількість переглядів: 1887