Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.01.2023

Незаконне переправлення військовозобов’язаних за кордон - викрито громадянина

За процесуального керівництва прокурорів Львівської обласної прокуратури 51-річному громадянину повідомлено про підозру у незаконному переправленні осіб через державний кордон України ( ч. 3 ст. 332 КК України).

За даними слідства, підозрюваний під час дії воєнного стану за грошову винагороду організував незаконний перетин державного кордону військовозобов’язаним чоловікам. Для цього він виготовляв своїм «клієнтам» підробний дипломатичний паспорт України.

Свої послуги він оцінював у 4 000 доларів США.

Правоохоронці затримали фігуранта в порядку ст. 208 КПК України під час одержання частини коштів у розмірі 2 000 доларів США.

Наразі вирішується питання про обрання затриманому запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції у Львівській області за оперативного супроводу працівників Львівського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики

Львівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1020